Vergelijken

Vergelijken van WOZ kredieten

De aanvraag van een WOZ krediet begint met het berekenen van de WOZ waarde door uw gemeente. Tot op heden is de tot standkoming van de WOZ waarde van uw woning zeer ondoorzichtig. Dit leidt tot veel verwarring bij huizenbezitters, waardoor er vaak bezwaar wordt aangetekend bij de gemeente. Dit geeft een grote administratieve last. Daarom heeft het ministerie van Financiën een conceptwetsvoorstel gemaakt om de WOZ waarde van woningen via een landelijke voorziening openbaar te maken. Op dit moment, juni 2012, is dit wetsvoorstel nog niet in de kamer geweest. U zou hiermee in de toekomst ook toegang hebben tot de WOZ waardes van andere huizen. Vanaf 2012 maken gemeentes daarnaast gebruik van het zogeheten taxatieverslag nieuwe stijl, waardoor huizenbezitters beter inzicht krijgen in de opbouw van de taxatie. Deze nieuwe manier van taxeren heeft al tot minder bezwaren geleid. Door de combinatie van deze twee maatregelen, wordt het voor huizenbezitters makkelijker om inzicht te krijgen in de waardebepaling van de eigen woning.

De WOZ waarde is namelijk heel belangrijk bij het aanvragen van een WOZ krediet. Een dergelijk krediet kunt u alleen aanvragen als de WOZ waarde verminderd met het hypotheekbedrag voldoende ruimte biedt. Hier begint het vergelijken voor u als consument. Kijk kritisch naar de WOZ waarde van uw woning, en als u het niet eens bent met de vastgestelde waarde, kunt u bezwaar aantekenen bij uw gemeente.

Als de WOZ waarde bepaald is en u hebt gekozen voor een WOZ krediet, begint het eigenlijke vergelijken pas echt. Er zijn vele kredietverstrekkers die schermen met allerlei reclame uitingen dat zij de goedkoopste zijn en dergelijke. Ga dus eerst zelf op zoek in uw omgeving, op internet, bij uw bank, etc. en weet wat u uit kunt/wilt geven. Vraag bij meerdere kredietverstrekkers een offerte aan, en houd een aantal punten in de gaten. Een aantal hiervan zijn: wat gebeurt er met het krediet als ik onverhoopt tijdens de looptijd kom te overlijden? Soms vervalt het hele krediet, soms maar een klein gedeelte. Welke kosten rekenen de verschillende kredietverstrekkers? Hoe goed wordt u geïnformeerd over het WOZ krediet ook waar het de negatieve kant betreft, zoals het feit dat de rente nu misschien wel laag is, maar de kredietverstrekker mag deze verhogen? Wat gebeurt er als u uw baan verliest, kunt u zich hiervoor verzekeren? En zo zijn er nog vele risico’s te bedenken die u wellicht kunt verzekeren bij de verschillende aanbieders.

Vraag gratis een offerte aan en wanneer u twijfelt, of er zelf niet goed uit kunt komen, neem dan gerust contact op met onze deskundige adviseurs. Deze kan uw vragen beantwoorden en een uitgebreide uitleg geven.

Vraag vrijblijvende woz krediet offerte aan

Adresgegevens

Contact informatie

Onze klanten

Via wozkrediet.net kreeg ik al heel spoedig  een sluitende offerte voor een woz krediet. De opgevrraagde offerte had een duidelijke opzet en ik begreep direct waar het over ging en hoeveel het kostte. Ik kan WOZkrediet.net van harte aanbevelen.
Bianca van Swalmen.  Oudendijk