WOZ producten

Informatie over WOZ

Een WOZ krediet, ook wel huiseigenaar krediet genoemd, wordt vaak vergeleken met een doorlopend krediet. Maar er is hierbij wel een voorwaarde, je moet namelijk een koophuis hebben. Het is namelijk zo dat de WOZ waarde dan wordt afgezet tegen de hypotheek en het gewenst bedrag dat je wil lenen. Dit vormt dan samen de (extra) zekerheid voor de aanbieders en soms is dat ook in jouw voordeel zodat je tegen een lagere rente een geldbedrag kunt lenen. Vaak wordt een WOZ krediet gekozen wanneer men gaat verbouwen of wanneer er een bestedingsruimte nodig is voor langere tijd. Maar het precieze bedrag is van tevoren nog niet bekend. 

Krediet limiet bij WOZ krediet

Er wordt bij een WOZ doorlopend krediet een kredietlimiet afgesproken, dit wordt gedaan op basis van je inkomsten en ook van de andere vaste lasten en financiële verplichtingen. Je kunt dan tot een overeengekomen limiet vrij bedragen opnemen, dit ga je daarna ook weer aflossen. Maar je hoeft niet continu rente te betalen, dat doe je alleen over het openstaande saldo. Maar de hoogte van de rente kan wel vast staan, deze is vaak afhankelijk van de hoogte van het kredietlimiet maar ook kan dat tussendoor altijd veranderen/gewijzigd worden. 
Bij een WOZ persoonlijke lening wordt vooraf exact afgesproken hoe lang je aan de lening betaalt, wat het rentepercentage is en hoe lang deze vaststaat. Bij een WOZ doorlopend krediet heb je dus optimiale flexibiliteit en bij een WOZ persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent.

Aflossing bij een WOZ krediet

Meestal is de aflossing van een WOZ doorlopend krediet per maand, het maakt dan niet uit welk bedrag dat er is opgenomen, maar vaak gaat het over een vast deel van het limiet. De tijd van de aflossing (de duur) kan variëren, dit komt omdat van te voren de hoogte van de lootijd niet helemaa vaststaat omdat je opnieuw geld op kunt nemen als het limiet nog niet is bereikt of als je inmiddels hebt afgelost? Bij Een WOZ persoonlijke lening staat allen vast. De maandtermijn, de looptijd en de rente. Je weet dus van tevoren exact waar je aan toe bent.

Neem je een WOZ krediet?

Het kan nodig zijn dat je een WOZ Krediet neemt als je bijvoorbeeld wilt gaan verbouwen . Echter moet je wel kijken naar de hoogte van de rente om er achter te komen wat de vaste lasten worden per maand. Dit kun je het beste berekenen wanneer je het hele bedrag van een WOZ krediet in een keer op zou nemen, dat weet je wat het je maximaal kan kosten. Als je dan alle gegevens bij de hand neemt en kijkt naar je andere vaste lasten dan kun je berekenen of dat je aan kunt. Wanneer dit zo is dan kun je genieten van de extra mogelijkheden die je nu hebt. Veel mensen gaan hun huis niet verkopen maar ze nemen een WOZ krediet zodat ze het kunnen verbouwen en het huis dan naar wens in kunnen richten. Dit zou voor jou ook een oplossing kunnen zijn wanneer je daar behoefte aan hebt. Bekijk de mogelijkheden en weeg deze tegen elkaar af en wie weet is een WOZ krediet de beste oplossing voor je. Neem de tijd, zorg dat je weet wat je mogelijkheden zijn en zorg er dan voor dat je geniet van de vele voordelen die een WOZ krediet je kan bieden.

Vraag vrijblijvende woz krediet offerte aan

Adresgegevens

Contact informatie

Onze klanten

Via wozkrediet.net kreeg ik al heel spoedig  een sluitende offerte voor een woz krediet. De opgevrraagde offerte had een duidelijke opzet en ik begreep direct waar het over ging en hoeveel het kostte. Ik kan WOZkrediet.net van harte aanbevelen.
Bianca van Swalmen.  Oudendijk