Op zoek naar energielabel?

energielabel
Energielabel woningen en gebouwen Rijksoverheid.nl.
Waarom een verplicht energielabel? Vraag en antwoord. Energielabel woningen en gebouwen. Abonneren op nieuws over dit onderwerp. BZK neemt maatregelen tegen wachttijden energielabel. Sinds 1 januari 2021 kennen we een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt een energieadviseur aan huis.
Energielabel Wikipedia.
Minder dan 290. Minder dan 335. Minder dan 380. Meer dan 380. Een woning met een A-label verbruikt gemiddeld dus een-vijfde van de energie die een woning met een C-label nodig heeft. Het energielabel is verplicht bij woningen en bij utiliteitsgebouwen, dit zijn kantoren, scholen, fabrieken, kazernes, ziekenhuizen en dergelijke. Een verhuurder hoeft alleen een energielabel te overhandigen bij de aanvang van een nieuw huurcontract. In gebouwen groter dan 250 m waarin overheidsdiensten of overheidsinstellingen zijn gehuisvest en die voor het publiek toegankelijk zijn, dient per 1 januari 2009 permanent een energielabel aanwezig te zijn. Dit label moet zichtbaar voor het publiek in het gebouw zijn aangebracht. Op de website EP-Online van de Nederlandse Rijksoverheid kunnen energielabels van gebouwen worden geraadpleegd. België bewerken bron bewerken. Sinds 2019 wordt het energielabel vermeld op het energieprestatiecertificaat of EPC.
Alles over het energielabel. Page 1 Copy. MilieuCentraal_Logo. Page 1. Page 1. Page 1 Copy. Page 1. Page 1 Copy. Page 1 Copy. MCAuto. MilieuCentraal_Logo.
Alles over dit energielabel bij kopen, verkopen en huren van je woning. Naar energielabel woningen Energielabel apparaten. Hoe zie je of je wasmachine of koelkast echt energiezuinig is? Lees hier meer over het energielabel op apparaten en verwarming. Naar energielabel apparaten Energielabel auto's.'
Energielabel voor woningen. Page 1 Copy. MilieuCentraal_Logo. Page 1. Page 1. MilieuCentraal_Logo.
Ga je een huis kopen? Let op het energielabel. Een huis met een groen energielabel van A tot B is niet alleen comfortabeler, het scheelt je ook fors in de energiekosten. In 10 jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar onzuinig huis oplopen tot duizenden euro's. Een iets duurder maar zuiniger huis kan dus voordeliger zijn dan een goedkoper, onzuinig. Heeft het te koop staande huis geen energielabel? Vraag er de verkoper of de verkoopmakelaar om. Als koper heb je recht op een energielabel. Lees meer op Kopers en energielabel. Gratis advies: hoe maak je je huis energiezuiniger. Wil je weten wat je kunt doen om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken? Ontdek de mogelijkheden, kosten en besparingen op www.verbeterjehuis.nl. Er zijn genoeg mogelijkheden. Veel oudere woningen hebben nog geen gevelisolatie en geen vloerisolatie. Ook ontbreekt nog wel eens isolerend glas. Zonnepanelen zijn sterk in opkomst, maar nog lang niet op alle daken aanwezig. De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn.: Behagelijker en comfortabeler wonen. Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu. Waardestijging van de woning en kortere verkooptijd.
Hoe kom ik als huiseigenaar aan een energielabel voor mijn woning? Rijksoverheid.nl.
Dan kunt u uw vraag stellen over het energielabel aan de Helpdesk Energielabel. De helpdesk kan u helpen bij onder andere deze vragen.: Hoe kan ik een energielabel aanvragen? Moet ik een energielabel aanvragen voor een monument? De helpdesk behandelt alleen vragen van particuliere woningeigenaren. Woningcorporaties, makelaars en notarissen kunnen contact opnemen over het energielabel met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.nl.

Contacteer ons