Meer resultaten voor energielabel

energielabel
Energielabel woningen en gebouwen Rijksoverheid.nl.
Voor welke woningen en gebouwen is een energielabel verplicht? Hoe kan ik contact opnemen met de Helpdesk Energielabel? Verschil Energie-Index en energielabel. Hoe krijg ik na 1 januari 2021 een energielabel voor mijn woning of utiliteitsgebouw? Waarom een verplicht energielabel?
Energielabel A.
Voor huizen wordt Energielabel A voor een woning is het meest energiezuinige label. Energielabel A is dus positief, en kan bij verhuur of verkoop van het onroerend goed object versnellend werken. Energielabel A houdt in dat de woning op basis van verschillende pijlers als zeer energiezuinig is te bestempelen.
Energielabel Wikipedia.
Gebouwen bewerken brontekst bewerken. Gebouwen geen woningen in particulier bezit bewerken brontekst bewerken. In 2002 heeft het Europese Parlement de EPBD-richtlijn aangenomen. Deze richtlijn is gericht op het terugdringen van het energiegebruik van gebouwen, met het oog op vermindering van de uitstoot van o.a. CO 2 en om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen. Op basis van deze Europese richtlijn is het in Nederland sinds 1 januari 2008 verplicht gesteld dat bij iedere transactie van utiliteitsgebouw ouder dan 10 jaar een energielabel aan de nieuwe gebruiker overhandigd moet worden.
Home Energielabel. Page 1 Copy. MilieuCentraal_Logo. Page 1. Page 1. Page 1 Copy. Page 1. Page 1 Copy. Page 1 Copy. MCAuto. MilieuCentraal_Logo.
Alles over dit energielabel bij kopen, verkopen en huren van je woning. Naar energielabel woningen Energielabel apparaten. Hoe zie je of je wasmachine of koelkast echt energiezuinig is? Lees hier meer over het energielabel op apparaten en verwarming. Naar energielabel apparaten Energielabel auto's.'
Energielabel woningen Energielabel. Page 1 Copy. MilieuCentraal_Logo. Page 1. Page 1. MilieuCentraal_Logo.
In 10 jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar onzuinig huis oplopen tot duizenden euro's. Een iets duurder maar zuiniger huis kan dus voordeliger zijn dan een goedkoper, onzuinig. Heeft het te koop staande huis geen energielabel? Vraag er de verkoper of de verkoopmakelaar om. Als koper heb je recht op een energielabel. Lees meer op Kopers en energielabel. Gratis advies over hoe je je huis energiezuiniger kan maken. Wil je weten wat het energielabel van je woning is? En wat je kunt doen om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken? Ontdek de mogelijkheden, kosten en besparingen op www.verbeterjehuis.nl. Er zijn genoeg mogelijkheden. Veel oudere woningen hebben nog geen gevelisolatie en geen vloerisolatie. Ook ontbreekt nog wel eens dubbel glas in slaapkamers. Zonnepanelen zijn sterk in opkomst, maar nog lang niet op alle daken aanwezig. De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn.: Behagelijker en comfortabeler wonen. Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu. Waardestijging van de woning en kortere verkooptijd. Voorbeeld: Van label G naar A voor een hoekwoning uit 1955. Huurders en verhuurders, het energielabel en de energie-index. Huurders hebben recht op een energielabel als ze een andere woning gaan huren.
Hoe kom ik als huiseigenaar aan een energielabel voor mijn woning? Rijksoverheid.nl.
Moet ik een energielabel aanvragen voor een monument? De helpdesk behandelt alleen vragen van particuliere woningeigenaren. Woningcorporaties, makelaars en notarissen kunnen contact opnemen over het energielabel met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.nl. Wilt u weten waarom het energielabel verplicht is en in welke gevallen? Kijk dan op de pagina Energielabel woning.

Contacteer ons